URGENT

CiU es suma entre les possibles formacions amb les que els socialistes poden formar govern a PLF.

Compartiu aquesta història

El PSC va anunciar a aquesta emissora la intenció d’establir converses amb els diferents partits polítics del nostre municipi per tal de crear un govern de coalició per governar aquests propers 4 anys.
La preferència dels socialistes era constituir un tripartit com el que governa la Generalitat, és a dir amb ERC i ICV, però segons confirma Valentí Agustí, alcaldable del PSC i alcalde en funcions de PLF, als possibles pactes s’hi ha afegit CiU, que ja s’ha reunit amb els socialistes. Sembla que ERC tingui més reticències a un possible pacte de govern. Ho deia Valentí Agustí a aquesta emissora aquests matí.

Per la seva banda el cap de llista de Ciu en les passades eleccions, Xavier Dalmau, ha confirmat les converses i assegura que la porta està oberta i que hi ha punts d’acord amb els socialistes.

Si finalment s’arriba aun pacte entre PSC i CiU, seria, a l’espera del que fes Esquerra i Iniciativa, la unió de les dues forces principals del municipi.
No seria la primera vegada que els nacionalistes arriben a pactes amb els socialistes a PLF. De fet en altres legislatures, quan sols estaven representades aquestes dues formacions al consistori palafollenc, ja havien fet pactes de govern.

Tot i que el proper dia 16 de juny s’ha de constituir el nou ajuntament, no és obligatori, segons Agustí que estiguin fets els pactes, tot i que seria preferible, pel que les negociacions entre els 4 partits continuaran. L’única formació que no entra en aquests procés de negociació és el PP, ja que per voluntat pròpia i també del PSC ja van declarar que no pactarien mai mútuament al nostre municipi.

Encara no es té la repartició de carteres definitiu del cartipàs municipal, però Agustí ha perfilat una sèrie de noms i de carteres. El futur alcalde de PLF ha adelantat que la cartera de serveis socials, podria deixar de dependre de Promoció econòmica i passar a mans de sanitat, cartera per la que sembla que ja hi ha un nom; Josep Rueda.

Rueda es va presentar per primera vegada a les eleccions municipals i per tan aquesta serà la seva primera legislatura al consistori palafollenc.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics