URGENT

El Banc de sang i teixits serà demà a PLF.

Compartiu aquesta història
Demà dissabte a partir de les 10 del matí, una unitat mòbil del banc de sang serà a PLF per realitzar la tradicional recollida de sang al nostre municipi.
Segons dades del propi banc cada dia fan falta unes mil donacions a Catalunya per garantir la suficient sang per intervencions mèdiques, tal i com explica Silvia Delgado, encarregada de la zona del Banc de Sang.

Avui en dia cada donació de sang ajuda a un mínim de 3 persones, ja que cada bossa de sang se separa en tres bosses diferents, cadascuna de les quals anirà a parar a una persona.

Els donants de sang han de tenir un pes mínim de 50 quilos, perquè en cada donació es recull una quantitat estàndard per a tots els donants de 450 ml.
A diferència del que passa quan un es fa una anàlisi de sang, per fer una donació, no cal estar en dejú. Fins i tot és recomanable haver fet un àpat normal.

La donació de sang arriba a PLF cada 4 mesos, ja que per a les dones es recomanable que donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes un màxim de quatre, sempre respectant que entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.
Segons Delgado la mitjana de donacions al nostre municipi gira entorn la quarantena, una xifra que Delgado valora com a positiva.

Per a la seguretat del donant i la del receptor, es realitza una història clínica i una sèrie de proves abans de la donació i després s’analitza la sang donada.Demà la donació de sang es farà de 10 del matí a 2 del migdia al Cap de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics