URGENT

Aquests migdia es fa l’últim ple de la legislatura 2003-2007.

Compartiu aquesta història
A 2/4 de tres de la tarda ha de començar el que, probablement serà la sessió plenària més curta de la legislatura.

De fet es tracta de donar per tancada la legislatura, amb l’aprovació de l’acta de l’anterior sessió plenària, i per tant sols hi ha un únic punt a l’ordre del dia.

Si s’aprova l’acta de la sessió anterior, es farà net d’aquesta legislatura, 2003-2007, per tal de constituir el nou ajuntament aquests proper dissabte al migdia.

Per tan doncs, avui serà l’últim dia dels regidors que no repetiran la propera legislatura. En total 4 regidors actuals no estaran els propers 4 anys al consistori, 3 del PSC i 1 del PP.
Els regidors socialistes que avui s’acomiaden del consistori, són Amado Romero, fins ara responsable d’ensenyament i transports, Joan Grimal, fins ara titulars de les regidories de Medi Ambient i Governació i Salvador Barea, encarregat de Festes, obres públiques i esports.
Avui també serà l’última sessió de Juan Garcia Urrea com a regidor del PP, ja que aquesta formació va revalidar 1 dels 2 regidors a les passades eleccions municipals.

El ple de constitució del nou Ajuntament de Palafolls es farà aquest dissabte a les 12 del migdia a la sala de plens municipal.
La sessió de dissabte començarà amb la constitució de la mesa d’edat, que la formen el regidor més gran i el més jove del consistori. A continuació, es comproven les credencials de tots els regidors electes i es confirma que no hi hagi cap cas d’incompatibilitat. El següent pas és el jurament o promesa d’acatament a la Constitució que fan els regidors i regidores, i un cop fet això, quedarà constituït el nou Ajuntament de Palafolls, pel periode 2007-2011.

Un cop constituït l’Ajuntament, es procedeix a l’elecció de l’alcalde. Les formacions polítiques presenten les seves candidatures i cada regidor vota el seu candidat dipositant una papereta en una urna. El recompte el fa la mesa d’edat, que diu en veu alta el resultat. A continuació es pregunta al futur alcalde si accepta el càrrec i se li pren jurament. En aquell moment, el nou alcalde rep el bastó de comandament. Tot seguit, els portaveus de cada partit fan el parlament d’inici de la legislatura, de menys a més representació. L’acte de constitució de l’Ajuntament es tancarà amb el parlament de l’alcalde, en aquests cas Valentí Agustí, guanyador de les eleccions municipals amb majoria absoluta amb 7 dels d’13 regidors dels que es composa el consistori palafollenc.

Ràdio Palafolls retransmetrà en directe l’acte de constitució del nou Ajuntament, dissabte a partir de les 12 menys 10 del migdia en directe des de la sala de plens de l’ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics