URGENT

A falta de 24 hores de la constitució del nou consistori, els contactes entre les formacions polítiques continuen per formar govern de coalició a PLF.

Compartiu aquesta història

El nou consistori palafollenc estarà composat per 13 regisors, dels quals 7 seran socialistes, 3 de CiU, 1 del PP, 1d’ERC i un altre de ICV.

Tot i poder governar governar amb majoria absoluta, els socialistes palafollencs han optat per buscar un pacte de governabilitat al nostre municipi amb alguna altre força. Tot i axiò a 24 hores de la constitució del nou consistori encara no hi ha res tancat.

Els socialistes palafollencs, han iniciat converses amb Iniciativa, Esquerra i Convergència. Els ecosocialistes es van despenjar de les negociacions a principis de setmana i falta saber com acabaran les negociacions amb aquests dues formacions. Segons el socialista Valentí Agustí, avui es tornaran a reunir, però ni hi ha pressa, ja que demà sols s’escull l’alcalde del municipi i les carteres es repartiran al proper ple, al mes de juliol.

Si fructifiqués un pacte entre les tres formacions polítiques, PSC ESQUERRA I CiU, ara com ara una possibilitat molt complicada, el govern local sumaria 11 regidors, quedant sols 2 a l’oposició; 1 del PP i un altre d’ICV.

Si el pacte fos PSC i CiU, seria un govern de 10 regidors amb 3 regidors a l’oposició, un de cada partit. I si ho fes amb ERC el govern serien 8 regidors i 5 a l’oposició.
Agustí serà investit demà alcalde de PLF, com a mínim amb els vots dels socialistes palafollencs, i els d’ICV, que ja van avançar que votarien a favor de la força més votada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics