URGENT

Demà dissabte es posa el punt i final al procés electoral d’enguany amb la constitució dels nous ajuntaments democràtics

Compartiu aquesta història
A les 12 en punt tots els ajuntaments d’Espanya faran una sessió plenària destinada, bàsicament a escollir el proper alcalde del municipi. Per fer-ho s’ha de seguir tota una cerimònia.
Primer s’ha de constituir la mesa d’edat, que la formen el regidor més gran i el més jove del consistori.
A continuació, es comproven les credencials de tots els regidors electes i es confirma que no hi hagi cap cas d’incompatibilitat.
El següent pas és el jurament o promesa d’acatament a la Constitució que fan tots els regidors i regidores, i un cop fet això, quedarà constituït el nou Ajuntament de Palafolls, pel periode 2007-2011.Un cop constituït l’Ajuntament, es procedeix a l’elecció de l’alcalde. Les formacions polítiques presenten les seves candidatures i cada regidor vota el seu candidat dipositant una papereta en una urna. El recompte el fa la mesa d’edat, que diu en veu alta el resultat.

A continuació es pregunta al futur alcalde si accepta el càrrec i se li pren jurament. En aquell moment, el nou alcalde rep el bastó de comandament. Tot seguit, els portaveus de cada partit fan el parlament d’inici de la legislatura, de menys a més representació. L’acte de constitució de l’Ajuntament es tancarà amb el parlament de l’alcalde, en aquests cas Valentí Agustí, guanyador de les eleccions municipals amb majoria absoluta amb 7 dels d’13 regidors dels que es composa el consistori palafollenc.Ràdio Palafolls retransmetrà en directe l’acte de constitució del nou Ajuntament, dissabte a partir de les 12 menys 10 del migdia en directe des de la sala de plens de l’ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics