URGENT

Dissabte es va constituir el nou plenari municipal de PLF.

Compartiu aquesta història

A les 12 del migdia començava l’acte de constitució del nou consistori local, l’encarregat de la gestió pública dels propers 4 anys.
El plenari està composat per 7 regidors socialistes; Valentí Agustí, dolors Aguera, Josep Ribas i Mireia León repeteixen respecte la passada legislatura i Antonio Marin, Josep Rueda i Angels Torrent són les noves cares socialistes del consistori. Aquesta última regidora substitueix a Laura Cornellà, regidora electe del PSC que ha renunciat a prendre l’acte de regidora. És la primera baixa d’aquesta legislatura.

CiU té enguany tres regidors; Xavier Dalmau, Joan Gallard i Maria Massaguer. El PP té a Óscar Bermán, Esquerra a Jordi Pedemonte i Iniciativa a Juan Andrés Osorio, que és regidor per primera vegada.

Durant la sessió Valentí Agustí va ser proclamat alcalde amb els vots del PSC i CiU, 10 vots en total, 2 vots en blanc, corresponents a Iniciativa i a Esquerra, i un vot per Óscar Bermán.

En el seu discurs de proclamació, Valentí Agustí va agrair la confiança donada i va recordar que si porta 24 anys al govern municipal és gràcies al suport de la població. Agustí va criticar les formes de l’oposició en aquests últims 4 anys de legislatura i va posar-se com a primer objectiu d’aquesta legislatura apropar l’administració al ciutadà, tot facilitant la gestió del dia a dia.

CiU va evidenciar el suport a Agustí. Xavier Dalmau, portaveu dels nacionalistes, va estendre la mà als socialistes de cara aquests 4 anys i va agrair la voluntat negociadora d’Agustí.

El lider del PP, Óscar Bermán va anunciar que desenvoluparà una oposició constructiva, ja que al seu parer, també és una forma de treballar pel poble, i va demanar més diàleg amb l’oposició.

Jordi Pedemonte, d’Esquerra va assegurar que votaran a favor d’aquelles propostes interessants pel municipi, però que les propostes que els republicans considerin negatives tindran el seu posicionament contrari.

I Iniciativa, en el primer discurs de la formació dins el consistori, va recordar que l’oposició constructiva és necessària en democràcia.

La propera sessió plenària serà en poques setmanes per tal de designar finalment les assignacions de govern, és a dir el nou cartipàs municipal

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics