URGENT

La sociovergència, cada dia més propera a PLF

Compartiu aquesta història
Tot i que el pacte entre PSC i CiU no està tancat, dissabte es va evidenciar que les negociacions estan arribant al seu final.
Primer, CiU va votar a favor de la investidura de Valentí Agustí com alcalde de PLF, i després del ple de constitució el líder de la federació nacionalista, Xavier Dalmau explicava a aquesta emissora que el pacte està fet a falta de la distribució de carteres.

Just després l’alcalde de PLF Valentí Agustí confirmava la bona predisposició de CiU al pacte, un pacte que ja es dona per fet a falta de la signatura i el repartiment de les carteres que tindran els 3 regidors nacionalistes.

Tot i que no es sap quines carteres durà l’equip de CiU, es sap que de les 3 ofertades pels socialistes, 2 ja hi estarien pactades, però que n’hi ha una que de moment sembla ser el punt de discòrdia.
L’alcalde de PLF deixava entreveure que una de les carteres que ja estan clares és la de governació, que recauria a Maria Massaguer.
En el decurs d’aquesta setmana és possible que s’oficialitzi el pacte i es doni a conèixer el cartipàs municipal d’aquests propers 4 anys.

Per la seva banda, l’altra formació amb la que mantenia negociacions amb els socialistes, ERC, encara no es sap si també serà al govern. Tot i això, Valentí Agustí va donar a entendre que una de les condicions que Esquerra posava per pactar amb els socialistes és que CiU no estigues al govern, per la qual cosa, és probable que Esquerra, abandoni les seves negociacions amb els socialistes després de l’anunci dissabte d’aquests principi d’acord entre CiU i PSC.
Al mateix migdia de dissabte Pedemonte deia això en referència als pactes.

Si finalment Esquerra passa a l’oposició, i es signa el pacte de govern entre el PSC i CiU, el govern municipal estarà format per les dues forces més votades de PLF amb 10 regidors amb carteres de gestió municipal, i l’oposició estaria formada per 3 regidors, cadascun d’ells de formacions diferents.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics