URGENT

Els prop de 780 escolars del nostre municipi acaben avui les classes del curs 2006-2007

Compartiu aquesta història
Aquests migdia els alumnes de primària de Catalunya aparcaran els llibres fins el proper mes de setembre i iniciaran el període vacacional.
A PLF .
Ha aquests ha estat el curs de la introducció de la 6a hora en els municipis grans i a partir de setembre aquesta 6a hora s’expandirà a la majoria de poblacions, entre elles, PLF.

Finalment el Departament d’Educació ha desatès les demandes de les dues escoles de PLF que reclamaven un ajornament de l’aplicació al nostre municipi de la 6a hora. Així a partir del proper curs, la 6a hora ja estarà implantada a les dues escoles públiques de PLF.
Marià Mañé ens explica els perjudicis que pot produir aquesta introducció als centres palafollencs.

Segons Mañé aquests any prop d’una dotzena de professors han impartit classe a primària al centre educatiu de les Ferreries. Aquests fet es podria repetir i amb més intensitat el proper curs, quan la demanda de professorat de primària creixerà exponencialment degut a la implantació a la majoria d’escoles catalanes. A més un 25% dels professors de l’ensenyament públic es jubilarà en els propers anys cosa que pot agreujar el problema. Per tot plegat Mañé té una previsió negativa del proper curs escolar 2007-2008.

A Les Ferreries es passaran dels 33 mestres actuals a 36 el proper curs per poder fer front a la 6a hora.

Al CEIP Mas Prats el cas serà el mateix. També van demanar un ajornament que ha estat denegat i per tan també farà la 6a hora de primària, i podria ampliar el nombre de mestres fins a uns 25 en plantilla. En total doncs a PLF hi haurà en primària 63 mestres.

Tal i com ja va avançar aquesta emissora la implantació de la 6a hora es farà de forma desigual en les dues escoles del municipi.

Així les Ferreries aplicarà aquesta 6a hora al matí, realitzant les classes de 9 a 1 del migdia.
En canvi l’escola Mas Prats, també faria aquesta hora al matí, però amb un horari diferent a l’altre centre. Mas Prats començaria les classes a ¾ de 9 del matí, 15 minuts abans que Les Ferreries i les acabaria a ¾ de 1 del migdia, també amb un quart de diferència, per tal d’agilitar l’entrada i sortida dels nens i desbloquejar la zona escolar del municipi, que registra molta concentració de trànsit en hores punta, ja que les dues escoles es troben separades per un carrer. Els nens d’educació infantil, p3,p4, p5 continuaran amb l’horari escolar tradicional, a partir del 12 de setembre, quan comença el nou curs 2007-2008, un curs on es preveuen prop de 850 alumnes entre les dues escoles.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics