URGENT

El PSC i CiU tanquen el pacte de govern municipal, i els nacionalistes portaren 4 carteres en total.

Compartiu aquesta història
Després que dissabte s’evidencies la imminència del pacte entre els socialistes i la federació nacionalista, avui hem conegut que el pacte ja està fet.

El nou govern municipal estarà composat pels 7 regidors del PSC i els 3 de CiU. El pacte el confirma a aquesta emissora l’alcalde de PLF Valentí Agustí, que afirma que ha estat possible gràcies a la confiança mútua i al programa electoral.

Els nacionalistes tindran 4 carteres a partir d’ara dins el govern municipal; governació, que ja es sabia des del passat dissabte, la cartera encarregada de clavegueram, enllumenat i serveis, la cartera de turisme i la cartera de Cultura i mitjans de comunicació.

És el mateix Agustí que ens avança qui ocuparà cada una d’aquestes carteres.

A més el líder dels nacionalistes, Xavier Dalmau, serà el 4t tinent d’alcalde.
La resta del cartipàs municipal ja està més o menys clar.
Així Dolors Agüera s’encarregarà de serveis socials, promoció econòmica, comerç, festes i solidaritat, i serà la primera tinent d’alcalde. Josep Ribas continuarà sent el titular de personal, hisenda, treball i noves tecnologies.
El regidor d’obres municipals i privades, i per tan encarregat de la brigada municipal serà Antoni Marín. Josep Rueda s’encarregarà de les regidories de sanitat, medi ambient, agricultura i consum i Ester Torrent serà la titular d’esports i parcs i jardins.

Encara falta distribuir diferents carteres, que estan pendents d’una decisió política que es podria prendre el proper dimarts en sessió plenària. Aquesta decisió podria dur a deixar la seva acta de regidora a Mireia León, per convertir-se en càrrec de confiança en matèria urbanística i l’entrada d’Antònia Petit. Tot plegat ho explica l’alcalde del municipi.

Valentí Agustí ha afirmat que en aquesta legislatura hi haurà 4 càrrecs de confiança; el cap d’obres de la brigada, el coordinador de cultura, l’assessora urbanística i un altre que s’encarregaria dels temes transversals del consistori, com la sostenibilitat, l’agenda 21 de PLF, o el Senat del poble.

Un cop tancat el pacte amb CiU, queda clar que Esquerra d’entrada no serà al nou govern palafollenc tot i que Agustí assegura que tenen la porta oberta per entrar-hi en el futur.

El proper dimarts està pensada una sessió plenària en la que es s’aprovarà el nou cartipàs municipal i es podria fer efectiva la renuncia de Mireia León com a regidora electe per passar a ser càrrec de confiança, i també es composaran les diferents comissions de treball municipals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics