URGENT

Francesc Baltasar, es reunirà la propera setmana amb els alcaldes de l’alt Maresme per resoldre la ubicació de la depuradora

Compartiu aquesta història

Falta que el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, quadri la seva agenda per determinar el dia exacte, però a principi de la setmana vinent està previst que es reunirà, al Consell Comarcal del Maresme, amb els alcaldes dels municipis del nord de la comarca, afectats per la construcció de la planta depuradora d’aigües residuals, entre ells Palafolls. L’objectiu de la trobada és acordar l’emplaçament definitiu de l’equipament, que els alcaldes qualifiquen de necessari i que ja fa 15 anys que es demora.

El conseller Francesc Baltasar
Just fa un any el llavors conseller Salvador Milà imposava com a «millor opció» una depuradora a primera línia de la platja a Pineda de Mar, amb un cost que superava els 35 milions, ara sembla que aquesta opció podria canviar i situar la depuradora lluny de la costa, segons publica avui el diari El Punt.

Des del primer dia hi ha hagut a Pineda una forta reacció contrària a la proposta de l’ACA de situar la depuradora a la platja per part de veïns, entitats ecologistes i partits polítics cosa que segons el Punt ha obligat l’ACA a tornar a valorar l’emplaçament de l’antiga pedrera de Montpalau. De fet aquests emplaçament ja havia estat aprovat i les obres havien començat però finalment es van aturar i va ser desestimat pel mateix conseller Milà, que el va qualificar de nyap.
Aquesta pot ser l’última oportunitat de consensuar un emplaçament, atès que, si no es presenta el projecte abans de principi d’octubre a la Unió Europea, es perdran definitivament els 14 milions d’euros d’ajuts promesos, i per tant la construcció de l’equipament podria arribar a perillar.

Font: El Punt

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics