Avui es decideix el futur de la depuradora de l’Alt Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Avui dimarts quedarà probablement fixada la ubicació de la depuradora del Maresme. A les 10 el director de l’ACA, Manuel Hernández, s’ha de reunir amb l’ajuntament de Pineda i després, cap a les 12 del migdia ho farà amb Tordera.

Precisament aquesta última reunió, amb l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, obre la porta d’una ubicació definitiva sobre la depuradora de l’alt maresme, ja que la depuradora no donarà servei a aquesta població, i la reunió s’entén que podria ser per negociar l’emplaçament de la instal·lació a la pedrera de Montpalau, al terme municipal de Tordera.

De totes maneres, és probable que fins a la tarda no tinguem la solució, ja que a quarts de 5 està convocada una reunió a la seu del Departament de Medi Ambient amb els 5 alcaldes de les poblacions a les que ha de donar servei la depuradora; Calella, Pineda, Sta. Susanna, Malgrat i Palafolls. A aquesta reunió també hi assistirà l’alcalde de Tordera, cosa que torna a posar de manifest quin camí podria agafar a partir d’avui aquesta depuradora. Recordem que el primer projecte, aprovat en l’època de CIU al govern català, ja plantejava la depuradora a la Pedrera de Montpalau, i que el canvi de govern el va paralitzar i el va qualificar de Nyap.

Això sí, entrevistat per aquesta emissora l’alcalde de Tordera, el convergent Joan Carles Garcia, considera que ara les coses no són iguals i que si finalment es decideix fer la depuradora al terme de Montpalau s’hauran d’explicar molt bé algunes declaracions del passat i a més assegura que les mesures correctores hauran de ser més grans que no pas les de fa un anys, ja que la zona ara es troba habitada.

La depuradora donarà tractament a l’aigua de Palafolls, i si no existeix un projecte sobre la taula a principis d’octubre, es podria perdre la subvenció de la Unió Europea de 14 milions d€.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics