Aquesta setmana Malgrat i Pineda celebren la setmana de la mobilitat.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquesta celebració reclama un ús més racional dels mitjans de transport privat i potenciar els transports públics i l’ús de les bicicletes per afavorir l’equilibri mediambiental. En aquest cas, amb el títol Carrers per a tothom, Malgrat du a terme un seguit d’activitats sostenibles com ara gimcanes, xerrades sobre seguretat viària, passejades urbanes i una subhasta de bicicletes abandonades.

A més, avui dimarts es presentarà el pla local de seguretat local, que preten reduir el 25% del nombre d’accidents amb víctimes l’any 2010, respecte les dades del 2005. Aquest document fa una diagnosi de la situació actual i marca uns objectius i unes línies estratègiques de futur com la voluntat de reduir les velocitats excessives i inadequades, aconseguir un augment de l’ús dels accessoris de seguretat passiva i assolir una reducció del consum d’alcohol com a causa concurrent en els accidents de trànsit, entre altres. La presentació es farà avui a les 8 del vespre.

D’altra banda, ahir tothom que anés amb bici o amb bus a la piscina municipal de Pineda hi tenia l’accés gratuït i demà els usuaris del bus Pineda-Calella tindran el viatge de franc. Divendres es tancarà al trànsit de cotxes el centre històric i dissabte es farà una festa amb la inauguració d’una parada de bus a Can Xaubet. Altres poblacions com ara Calella també han dut a terme aquest cap de setmana actes a favor de la mobilitat sostenible.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics