URGENT

Aquesta setmana Malgrat i Pineda celebren la setmana de la mobilitat.

Compartiu aquesta història

Aquesta celebració reclama un ús més racional dels mitjans de transport privat i potenciar els transports públics i l’ús de les bicicletes per afavorir l’equilibri mediambiental. En aquest cas, amb el títol Carrers per a tothom, Malgrat du a terme un seguit d’activitats sostenibles com ara gimcanes, xerrades sobre seguretat viària, passejades urbanes i una subhasta de bicicletes abandonades.

A més, avui dimarts es presentarà el pla local de seguretat local, que preten reduir el 25% del nombre d’accidents amb víctimes l’any 2010, respecte les dades del 2005. Aquest document fa una diagnosi de la situació actual i marca uns objectius i unes línies estratègiques de futur com la voluntat de reduir les velocitats excessives i inadequades, aconseguir un augment de l’ús dels accessoris de seguretat passiva i assolir una reducció del consum d’alcohol com a causa concurrent en els accidents de trànsit, entre altres. La presentació es farà avui a les 8 del vespre.

D’altra banda, ahir tothom que anés amb bici o amb bus a la piscina municipal de Pineda hi tenia l’accés gratuït i demà els usuaris del bus Pineda-Calella tindran el viatge de franc. Divendres es tancarà al trànsit de cotxes el centre històric i dissabte es farà una festa amb la inauguració d’una parada de bus a Can Xaubet. Altres poblacions com ara Calella també han dut a terme aquest cap de setmana actes a favor de la mobilitat sostenible.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics