URGENT

Avui marxen de PLF els dos nicaragüencs que han passat 2 setmanes al nostre municipi.

Compartiu aquesta història
Van arribar coincidint amb les festes Majors i avui ja tornen cap a Nicaragua amb un vol escala a San José de Costa Rica.

Els dos nicaragüencs han aprofitat la seva estada al municipi per coneixer una altre realitat i aplicar-la a les seves disciplines de treball a Nicaragua.

Roger Ribas, és el president de la cooperativa agrícola de San Isidro, la població agermanada amb PLF, i a aprofitat per conèixer el funcionament de la cooperativa Conca de la Tordera de PLF, mentre que Teresa Espinosa és membre de l’associació Guayabal, que actua de contrapart civil per les accions de solidaritat en les que participa la societat civil de PLF.

Els dos han destecat l’amabilitat rebuda en la seva estada a PLF, però hi ha altres coses que els ha destacat pel contrast de civilitzacions. Escoltem a Teresa Espinosa.

Roger Ribas i Teresa Espinosa als estudis de RP.

L’entitat Guayabal, és la que prepara els projectes solidaris, que un cop pressupostats els envia a la comissió d’agermanament de PLF. És aquesta comissió la que recull els esforços fets per entitats civils del municipi, com les escoles o Ràdio Palafolls, i dona els diners per la realització de petits projectes com arreglar escoles, posar jocs per la canalla als parcs o comprar material mèdic indispensable.

Roger Ribas, agraeix el treball de les entitats palafollenques i la solidaritat de la nostre població.

Una de les entitats que dóna diners per finançar els projectes és RP. Ho fa a través de la seva marató del mes de desembre en la que es recull diners per finançar un projecte en concret. Amb els diners recollits l’any passat es va rehabilitar l’escola de Sabana Larga, dotant-la de les més necessàries mesures d’higiene i seguretat.

Durant la seva estada a la festa major de PLF, tan Ribas com Espinosa van oferir als visitants dels sopars a la fresca, un ampli ventall dels seus productes típics i indispensables en l’alimentació nicaragüenca.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics