URGENT

El proper dilluns 15 d’octubre s’inaugurarà el monument a Lluís Companys.

Compartiu aquesta història
Tot i que ja fa mesos que es troba finalitzat el monument a Lluís Companys a PLF, serà finalment aquests dilluns que es farà la inauguració oficial.
Serà aquests dilluns per fer-lo coincidir amb l’aniversari de l’afusellament de l’ex president de la Generalitat de Catalunya l’any 1940, a mans de les tropes franquistes al castell de Montjuïc.

Companys va ser president de la Generalitat entre els anys 1934 i 1940, any en el que un consell de guerra el va sentenciar a mort per adhesió a la rebel·lió militar.

Imatge del monument a Lluís Companys de PLF

Per commemorar aquest afusellament el proper dilluns s’inaugurarà el monument a la seva persona que es troba al final de la Rambla de les Ferreries, just davant de l’Institut de PLF. L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, assegura que s’havien plantejat com a hora de l’acte les 5 de la matinada, hora de l’execució de companys, però que finalment serà a les 8 del matí per tal que la gent hi pugui particiar, inclòs els alumnes de l’institut de PLF que han demanat participar de la inauguració

Segons ha pogut saber aquesta emissora l’acte consistirà en una ofrena floral al monument. L’ofrena floral està oberta a entitats i persones particulars que hi vulguin participar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics