URGENT

Aquests matí s’ha fet l’homenatge a Lluís Companys a PLF.

Compartiu aquesta història
A les 8 del matí, una vintena de persones s’han aplegat davant del monoment de lluís companys a PLF per commemorar el 67e aniversari de l’afusellament del president al castell de Muntjuic.

A l’acte, que ha servit per inaugurar el monument, han assistit representants de totes les forces polítiques de PLF, a excepció del PP, i s’ha ofert un ram comunitari en nom del consistori palafollenc davant el bloc, mentre sonaven les notes del Cant dels Ocells, interpretada al violoncel.

En els parlaments s’ha recalcat la il.legalitat del judici sumarissim que va declarar Companys culpable d’adhesió a la rebelió.

Moment de l’acte amb els alumnes de l’IES de PLF
Abans d’acabar l’acte un grup de joves de l’institut han interpretat els Segadors, amb el que s’ha donat per acabat l’acte de commemoració de l’afusellament de Companys, avui fa 67 anys.

El representant d’ICV EUA a PLF, Juan Andrés Osorio, ha destecat que l’heroisme de Companys, però assegura que no cal oblidar la gent que anonimament també va lluitar per la república i la democràcia.

Per la seva banda Jordi Pedemonte, d’ERC, grup al que pertenyia Companys, assegura que el president va ser uina figura clau en la història de Catalunya, i demana que es dignifiqui l’emplaçament del monument, ja que considera que la plaça no està acabada. Pedemonte també ha criticat l’hora de l’homenatge.

Moment de l’ofrena floral al monument

Xavier Dalmau de CiU, que ha llegit una breu biogradfia del president Companys durant l’acte, aposta per a que la celebració es faci cada any en recdoneixament a l’expresident i a la seva memòria.

Per la seva banda Valentí Agustí, representant del PSC i alcalde de PLF, es considerava feliç per poder inaugurar aquests monument.

A l’acte han assistit un nodrit nombre de regidors del consistori palafollenc, veïns del municipi i joves estudiants de l’Institut de PLF, que havien demanat en el seu dia poder particiar en l’acte de commemoració de l’afussellament de Companys.
L’alcalde de PL, Valentí Agustí, a recordat que el president tindrà en breu un carrer al seu nom, just on ara hi ha el monument, un carrer que continua en construcció, ja que soterrarà la riera que passa pel voltant.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics