URGENT

Les aigües brutes de Ciutat Jatdí i St Genís es tractaran de moment en una depuradora instal.lada per l’ACA.

Compartiu aquesta història
Un cop finalitzin les obres del clavegueram de Ciutat Jardí, que segons fonts de l’Ajuntament de PLF es troben al 70% d’execució, les aigües brutes que recollin no es podran incorporar a la xarxa de senajament principal.

La xarxa de clavegueres de la urbanització i del poble de St Genís s’havien de connectar a Malgrat de Mar per fer-les arribar a la decantadora de Pineda, però Malgrat de Mar, ja havia dit que les insuficiències que presentava la xarxa malgratenca feia inviable la connexió de noves aigües brutes.

La mateixa alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, ja havia dit que es negaria a connectar a Malgrat les aigües de Ciutat Jardí.

Ahir l’alaclde de PLF Valentí Agustí es va reunir amb l’ACA, per tal de trobar una solució, ja que les clavegueres de la urbanització podrien estar acabades el proper estiu. Agustí explica a RP, que finalment l’ACA es compromet a construir una nova depuradora al final de la xarxa de clavegueres de Ciuatt Jardí, St Genís i el caravaning.

Actualment, ja existeix una petita instal.lació que tracta les aigües, una instal.lació que s’haurà de canviar per poder tractar les aigües del 2000 persones que es calculen utilitzin aquesta nova depuradora.

L’ACA i l’ajuntament de PLF han acordat aquesta solució per que és impossible resoldre els problemes que impedeixen connectar la xarxa de St Genís amb la de Malgrat abans de 8 mesos, quan pressumiblement estaran acabades les obres de la xarxa de St Genís, uns problemes que van més enllà del coll d’ampolla que es forma entre Malgrat i Sta Susanna, com explica el mateix Agustí.

L’ACA pagarà la construcció i el manteniment de la infrastructura que podria estar en funcionament uns 2 anys, mentre es solucionen els problemes a Malgrat i es construeix la depuradora de l’Alt Maresme a Montpalau.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics