URGENT

La Plataforma Salvem la Riera de Malgrat ha demanat a la Direcció General de Patrimoni que visiti les restes d’un antic rec situat a la Riera.

Compartiu aquesta història
Demà dimecres Antoni Caballé, encarregat al Maresme del Servei d’Arqueologia de la Direcció General del Patrimoni del Departament de Cultura, visitarà la Riera de Malgrat de Mar on les obres de canalització de la Riera van posar al descobert un antic rec que s’utilitzava per llençar a la riera l’aigua provenent del Molí de la Sal de la població.
Segons sembla el canal va resseguint la carretera fins desembocar a la riera de Malgrat just davant de la caserna de la policia local.

Boca del rec descobert, FOTO desdelcastell.blogspot.com

La història diu que en el punt de la desembocadura d’aquests antic rec subterrani i fet amb un arc de mitja punta s’hi reunien les dones de Malgrat per rentar la seva roba. És per això que s’espera trobar unes pedres de grans dimensions on les dones s’ajudaven per netejar.

La intenció de la plataforma és que es conservi el rec i l’antiga xarxa hidrològica de Malgrat arran de les obres de canalització de la Riera, i per això la pòpia Plataforma ha demanat un estudi del rec per part de la direcció general de Patrimoni. La plataforma a més ha convidat al consistori malgratenc a visitar demà les restes del rec descobert i alhora a procorar per la seva conservació i promoció de la història d’aquests canal, possiblement del s. XIX

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics