Es crearà un mapa acústic de la zona litoral del Maresme

Un veler científic analitzarà la contaminació acústica del mar en nou municipis del Maresme i com la introducció massiva de fonts sonores artificials afecten dofins, balenes i altres cetacis. El projecte, que es du a terme en el marc d’un programa de medi ambient de l’Obra Social «la Caixa», forma part d’uns estudis per elaborar un mapa acústic de la costa catalana a partir de les escoltes que es fan amb uns micròfons aquàtics.
Concretament, els mesuraments es faran al litoral entre Malgrat de Mar i el Masnou. Segons els promotors de la iniciativa, la contaminació acústica es pot considerar una de les pitjors amenaces per a l’equilibri dels ecosistemes marins, pel seu caràcter recent i no controlat.

És per això que els promotors creuen necessari un estudi rigorós d’aquest impacte des d’una perspectiva científica, que identifiqui les zones on és més intensa i que ho relacioni amb els llocs on hi ha cetacis.
A banda de l’elaboració del primer mapa acústic del mar, el veler també desenvolupa treballs per al rescat, la recerca i l’educació sobre espècies marines en perill d’extinció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics