Es crearà un mapa acústic de la zona litoral del Maresme

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Un veler científic analitzarà la contaminació acústica del mar en nou municipis del Maresme i com la introducció massiva de fonts sonores artificials afecten dofins, balenes i altres cetacis. El projecte, que es du a terme en el marc d’un programa de medi ambient de l’Obra Social «la Caixa», forma part d’uns estudis per elaborar un mapa acústic de la costa catalana a partir de les escoltes que es fan amb uns micròfons aquàtics.
Concretament, els mesuraments es faran al litoral entre Malgrat de Mar i el Masnou. Segons els promotors de la iniciativa, la contaminació acústica es pot considerar una de les pitjors amenaces per a l’equilibri dels ecosistemes marins, pel seu caràcter recent i no controlat.

És per això que els promotors creuen necessari un estudi rigorós d’aquest impacte des d’una perspectiva científica, que identifiqui les zones on és més intensa i que ho relacioni amb els llocs on hi ha cetacis.
A banda de l’elaboració del primer mapa acústic del mar, el veler també desenvolupa treballs per al rescat, la recerca i l’educació sobre espècies marines en perill d’extinció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics