URGENT

L’Ajuntament de Malgrat de Mar es reuneix amb l’ACA sense haver consensuat el projecte de la riera

Compartiu aquesta història
Els grups polítics representats a l’Ajuntament de Malgrat de Mar es reuneixen a partir d’ara amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) amb l’objectiu d’impulsar un projecte definitiu per a la canalització de la riera al seu pas per la zona de Can Feliciano.
Les converses entre govern i oposició, però, continuen sense acostar posicions i a la reunió s’hi arriba sense cap proposta consensuada des del municipi, tal i com requereix l’ACA.

El primer projecte que es va començar a executar va comptar amb el rebuig social i de l’oposició, que el va tombar gràcies a la seva majoria plenària al mes de setembre. La proposta alternativa de l’ACA, presentada la passada setmana a la població, tampoc ha aconseguit el consens.
El govern en minoria del PSC continua capficat en executar el primer projecte, que ja es va començar a executar; mentre que CiU, ERC i ICV-EUiA valoren més positiva la proposta alternativa que va fer l’ACA per evitar talar l’arbreda de Can Feliciano i mantenir la riera com un espai natural.
El PP, per la seva banda, manté la incertesa, segons ha comentat l’única regidora electe, Anna Vega. Els populars esperen resoldre part dels seus dubtes sobre el projecte durant la reunió d’avui dimecres i, d’aquesta manera, poder manifestar clarament quin és el seu posicionament. Sigui quin sigui, però, caldrà veure si l’ACA en té suficient amb una majoria plenària tant ajustada com la que hi ha actualment.

El primer projecte preveu fer un calaix de formigó, similar al de la Riera de la Burgada de PLF, i crear una zona enjardinada en el tram de Can Feliciano. Per fer el calaix s’han d’eliminar diferents arbres de l’arbreda de Can Feliciano, motiu pel qual la població es va mobilitzar el passat mes d’agost.La nova proposta pretén deixar la riera de forma naturalitzada creant un conducte paral·lel que evacuï les aigües en cas que la riera no pugues canalitzar una possible acumulació d’aigua. Les dues propostes garanteixen el mateix cabal d’aigua. Per això alguns diuen que igual seguretat és millor l’opció naturalitzada, mentre que d’altres diuen que a igual seguretat, millor continuar amb el projecte que ja s’executava, perquè serà més ràpid i menys costos.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics