URGENT

Palafolls crearà un cos d’agents cívics.

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc està estuciant com crearà el nou cos d’agents civics del municipi que s’encarreguerà de les tasques de vigilància de la convivencia civica dels palafollencs.

Els agents cívics actuaran en aquells àmbits on hi ha més presència ciutadana (parcs, places…) i en els punts on es detectin actituds incíviques reiterades. Les funcions principals dels agents cívics són les sensibilitzar als ciutadans sobre la importància del civisme i informar aquelles persones que no actuïn correctament de quin és el comportament adequat.
Un exemple de les seves funcions és controlar que els portadors d’animals de companyia recullin els excrements de la via pública.
En els casos que sigui necessari, podran alertar els cossos de seguretat que són els qui tenen potestat de multar o identificar els infractors.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí assegura que no és normal que la Policia hagi d’atendre aquests aspectes, ja que el cos policial ha d’estar per altres actuacions.

Segons l’alcalde de PLF, el cos de civisme del nostre municipi, que podria començar a funcionar el proper estiu o primavera, un cop es resolgui els Plans d’ocupació que promou el govern català. Segons Agustí, PLF demanarà d’entrada 4 persones per fer aquestes funcions.

Les experiències més properes en la creació d’un cos d’agents civics a la comarca són Malgrat i Calella. A Malgrat per exemple es cuiden del correcte desenvolupament del parc Francesc Macià de la població on orienten als visitants i resolen alguns conflictes.

Els agents cívics de PLF es coordinaran amb la policia local de PLF i segons l’alcalde de PLF va ser una de les demandes fetes en l’últim senat del nostre municipi, un òrgan consultiu on hi ha representats diferents barris i espectres socials de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics