Bona participació en la caminada de descoberta de la riera de Malgrat.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La plataforma Salvem La Riera de Malgrat, va organitzar ahir al matí una caminada resseguint la riera de Malgrat fins a St Genís de PLF. L’activitat pretenia explicar el valor paisatgístic, natural i històric de la riera i de retruc explicar els dos projectes que l’ACA ha posat sobre la taula de l’ajuntament malgratenc per canalitzar la riera en el tram de Can Feliciano.

Els assistents a la caminada van poder escoltar les explicacions donades per historiadors i biòlegs sobre el patrimoni històric que envolta la riera de Malgrat i sobre el patrimoni natural de la riera al seu pas per la població.

Imatge de la passajada d’ahir al matí. FOTO: blog de l’arbreda

Aquesta activitat s’emmarca en la intenció de la Plataforma de poder explicar a la població malgratenca l’opció presentada ara fa un mes per l’ACA per el tram de Can Feliciano, que preveu una riera naturalitzada i un canal paral·lel que actuaria de sobreixidor en cas d’excés d’aigua, una proposta que compta amb l’aprovació de la plataforma, però de l’equip de govern de malgrat que s’hi oposa.

Aquesta setmana estava prevista una nova reunió, sembla que definitiva sobre què fer amb el tram de Can Feliciano, entre els partits polítics i l’ACA, una reunió, però que segons ha pogut saber RP, encara no ha estat convocada.

Segons algunes fonts si en la reunió no hi ha consens seria l’ACA qui prendria la determinació de quin projecte aplicar a la zona. La pròpia ACA ha desmentit en un comunicat aquests extrem i assegura que no farà declaracions fins que finalitzi tot aquest procés, moment en què enviarà la proposta definitiva a fi que el Ple de l’Ajuntament es manifesti de manera oficial sobre la proposta. Ela actes de la plataforma però segueixen endavant i aquests proper cap de setmana han preparat una truitada popular a les peixateries velles en solidaritat amb els 7 encausats per les protestes del passat mes d’agost a Malgrat i que s’enfrontaran a un judici de faltes aquests proper dia 21.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics