URGENT

Les ordenances de PLF s’aproven amb els vots a favor del PSC, CIU i ERC.

Compartiu aquesta història
El ple de divendres al migdia va aprovar les noves ordenances municipals de PLF. Es van aprovar amb els vots favorables del 6 regidors socialistes presents al ple, els 3 de Ciu i el d’ERC. La resta de formacions palafollenques, PP i ICVEUA es va abstenir en la votació.

El líder d’ICV EUA de PLF, Juan Andrés Osorio assegurava que s’abstenia de la votació, pel fet que era una decisió política en la que no hi havien participat.

Òscar Berman del PP, va fer referència a la baixada de llicencies d’obres donades per l’ajuntament de PLF i va recordar que aquesta és una de les principals fonts de finançament del consistori. Berman, també va assegurar que hi havia ordenances que no s’havien pujat, per que estan al llindar màxim permès per la llei, i va recordar que el seu grup és partidari de la congelació dels impostos.

Precisament sobre la congelació d’impostos proposada pel PP, el líder de Ciu, a l’equip de govern, Xavier Dalmau, va replicar que per donar un bon servei al ciutadà cal apujarde forma acurada els impostos.

Per la seva banda les ordenances també van rebre el vot favorable del regidor d’ERC, Jordi Pedemonte, a l’oposició. Pedemonte, en la línia qapuntada per Dalmau, assegura l’administració ha de garantir uns bons serveis i que per tant cal apujar els impostos de foma moderada.

Finalment es van aprovar les modificacions de les 34 ordenances fiscals per l’any 2008, de les quals menys de la meitat han tingut canvis en el preu. La majoria, segons apuntava el regidor d’Hisenda de l’ajuntament de PLF, Josep Ribas, és un increment lleugerament inferior a l’IPC. Així la majoria de modificacions aplicades per l’any que ve són una puja del 2.7%, mentre que l’IPC marca el 2.9%.
Ara aquestes ordenances passaran a exposició pública al taulella de l’Ajuntament de PLF.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics