URGENT

Els pares de la llar d’infants mostren el seu desacord per haver de pagar les hores d’acollida.

Compartiu aquesta història
En les noves ordenances aprovades el passat divendres s’introduia una nova ordenança municipal que obligarà a pagar els pares per l’ús de les hores d’acollida a la llar d’infants municipal.

Aquestes hores queden fora de l’horari lectiu de la llar, i pretenen resoldre els problema de conciliació entre la feina dels pares i mares i l’horari de la llar. Actualment existeixen 3 hores d’acollida; de 8 a 9 del matí, de 12 a 1 del migdia i de 5 a 6 de la tarda.

El consistori palafollenc preveia fer pagar aquestes hores ara fa un any, però la pressió dels pares va fer anular la mesura . Ara però ja es contempla el pagament d’aquestes hores d’acollida. Segons les ordenances qui utilitzi una d’aquestes hores, haurà de pagar 15€ mensuals, 30€ per dues hores i 50€ mensuals per els infants que utilitzin les tres hores d’acollida.

Tot i que les ordenances es van aprovar el passat divendres en aquests termes, la presidenta de l’AMPA de la llar d’infants, Sónia Albendín, assegura haver arribat a un pacte amb la regidora d’ensenyament de l’Ajuntament de PLF, Antònia Petit, en el que aquestes tarifes sols s’aplicaran als infants que fan passen a la llar d’infants més de 6 hores. Escoltem a Sónia Albendín explicant aquests pacte i les consideracions dels pares i mares de la llar.

Segons la presidenta de l’AMPA de la llar, les persones que portin els fills sols al matí o a la tarda no hauran de pagar aquestes hores d’acollida, ja que no sumarien les 6 hores. Aquestes condicions no estan recollides ara com ara a les noves ordenances, però de fet ara s’ha obert el període d’al·legacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics