URGENT

El Congrés de diputats aprova accelerar la decisió sobre el trasllat de la N-II al Maresme

Compartiu aquesta història
La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei d’ERC transaccionda amb el PSOE que insta el govern espanyol a ‘accelerar la decisió, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, sobre les alternatives diverses proposades pel Ministeri de Foment o altres institucions en relació al possible trasllat de la N-II al seu pas pel Maresme’. La proposició no de llei té com a objectiu que Foment no només acceleri els treballs per fer possible una alternativa a l’actual traçat de la N-II, sinó que tingui en compte, també, les propostes dels ajuntaments afectats. ERC proposa que el tram del Maresme de la C-32 –que té el peatge més antic de l’estat- i s’alliberi de barreres de pagament i es converteixi en la nova N-II.

Hi ha diferents opcions per traslladar la n2 al seu pas al Maresme i , sens dubte, un dels pobles més afectats podria ser St Genís de PLF ja que de les 3 propostes presentades, 2 proposen fer nous vials al voltant de l’autopista actual, cosa que afecta directament St Genís de PLF.

La proposició no de llei consensuada entre ERC i el PSOE també estableix mesures perquè es tinguin en compte els projectes dels municipis pel que fa a l’actual N-II. A més, demana a l’executiu de Zapatero que actuï ‘de forma decisiva’ en la ‘millora del servei ferroviari de Rodalies’ tot ‘publicitant l’abast i el calendari d’obres i inversions compromeses’. En aquest marc, estableix que el govern espanyol proposarà ‘noves vies de transport ferroviari per atendre convenientment les necessitats del transport col·lectiu de la comarca del maresme’ i ‘executarà d’acord amb l’ajuntament de Premià el projecte de nova estació Premià-Camp de Mar per poder utilitzar les partides pressupostàries previstes i no executades en els darrers anys’.

ACN

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics