Caixa Girona acomiada un directiu de Malgrat de Mar per suposades irregularitat

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’entitat va acomiadar a l’estiu passat el director de la sucursal de Malgrat de Mar després que una investigació interna constatés que havia concedit préstecs i hipoteques a un grup d’empreses vinculades al sector immobiliari sense avals ni garanties suficients. A més va acceptar, en alguns casos, taxacions de finques que havien estat falsejades. L’entitat bancària va refusar ahir pronunciar-se sobre aquests fets argumentant que es tractava d’un “assumpte intern”.

La notícia la va avançar la Cadena SER, que va informar que una auditoria de Caixa Girona havia posat al descobert que el director de la sucursal de Malgrat, havia finançat irregularment un entramat d’empreses amb crèdits i hipoteques per un valor total de 6,2 milions d’euros. Es dóna la circumstància que el mateix director de Malgrat era membre de la comissió executiva i del consell d’administració de Caixa Girona en representació dels treballadors afiliats al sindicat CCOO.

L’entitat encara investiga les presumptes irregularitats i no descarta emprendre accions judicials contra el directiu una vegada s’hagin aclarit els fets. Fonts de la Conselleria d’Economia van confirmar ahir que estaven al corrent dels fets i que havien estat informats per la mateixa entitat. Aquests mitjans van rebutjar que es disposin a emprendre una investigació pel que va passar, ja que el departament considera que els controls interns de l’entitat bancària “han funcionat correctament i han detectat les anomalies”.

EL PERIODICO

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics