URGENT

Els veïns de Mas Reixach creuen que el perímetre de seguretat contra incendis no està ben fet.

Compartiu aquesta història

Segons la llei les urbanitzacions han de tenir un perímetre de seguretat de 20 metres entre les cases i la massa forestal que actuï de tallafoc en cas d’incendi. Aquests any s’ha fet els perímetres de Mas Reixach, però pels veïns asseguren que aquesta zona de seguretat no es troba en condicions i que és perillosa en cas d’incendi.

Els veïns reunits en assemblea van acordar rebutjar el punt que havia d’aprovar l’estat del perímetre.

Es dona la circumstància que el perímetre ha passat les inspeccions reglamentàries del Consell Comarcal del Maresme. Els veïns però insisteixen que aquest tallafoc no s’ajusta a les mesures de seguretat.

Rosa Rodríguez, presidenta de l’Associació de veïns de Mas Reixach, assegura que ja han denunciat l’estat del perímetre a l’ajuntament de PLF, que, segons Rodríguez, manté que tot és correcte.

La llei obliga a mantenir una zona de 25 metres al voltant de les urbanitzacions catalanes per tal de protegir les cases de possibles incendis forestals. La llei marca que es poden mantenir alguns arbres en aquests perímetre, però marca la distància entre ells, per garantir la seguretat. Els veïns de Mas Reixach asseguren que a banda de no respectar les distancies, no s’ha retirat les branques caigudes al perímetre i que per tan el tallafoc no servirà de res en cas d’incendi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics