URGENT

Els socis de govern de PLF fan un balanç positiu dels primers 6 mesos de mandat.

Compartiu aquesta història

Aquests dies es compleixen els primers 6 mesos del pacte de govern a Palafolls, entre les dues forces polítiques més votades al nostre municipi; el PSC i CiU.

Després de les eleccions municipals del passat mes de maig, els resultats donaven una organització similar a l’anterior legislatura, el PSC de Valentí Agustí aconseguia renovar la majoria absoluta, amb 7 dels 13 regidors dels que es composa el consistori. CiU conservaba els seus tres regidors, mentre que el PP perdia un dels seus 2 regidors anteriors. ERC es mantenia com a 4 força municipal i es donava entrada a un regidor d’ICV EUA.

Valentí Agustí (PSC) i Xavier Dalmau (CiU)

Tot i tenir majoria absoluta, els socialistes van buscar un pacte de govern amb totes les forces polítiques a excepció del PP. Finalment el pacte es va formalitzar en una sociovergència, la primera que es feia al maresme després de les eleccions.

Ara 6 mesos després i abans d’acabar l’any, arriba l’hora dels primers balanços.
Valentí Agustí assegura que el pacte ha estat profitós per PLF, ja que l’entesa entre els dos socis de govern ha estat plena.

Agustí valora com a molt positiva la feina feta per les tres regidories ocupades pels regidors de CiU.

Per la seva banda, el líder de CiU, Xavier Dalmau valora positivament els primers mesos de govern. Dalmau assegura que després d’un temps d’adaptació a les noves responsabilitats, les coses funcionaran millor a partir del proper any, i del proper pressupost.

Els regidors convergents s’encarreguen de les àrees de cultura i turisme, en mans de Xavier Dalmau, governació amb Maria Masseguer, i Serveis a càrrec de Joan Gallard.

El pacte de govern entre PSC i CiU, ja va funcionar en passades legislatures, quan el líder de CiU era Joan Aldrufeu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics