URGENT

Fibracolor estudiarà el volum de feina previst, per garantir el futur abans dels acomiadaments

Compartiu aquesta història
La direcció de l’empresa tèxtil Fibracolor, filial d’Inditex amb seu a Tordera, estudia aquests dies amb els seus clients i accionistes quin és el volum de feina que es pot garantir en el futur abans de continuar negociant amb el comitè d’empresa l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) anunciat el passat mes de novembre i que afecta 150 llocs de treball. Aquest estudi previ a la negociació és una condició que van posar els treballadors a l’empresa.

Aquestes dades, a banda d’oferir unes certes garanties, serviran també per concretar amb més exactitud de quin nombre ‘real’ de llocs de treball caldria prescindir. Segons CCOO podrien ser menys dels 150 previstos. Les clàusules econòmiques de l’expedient no es negociaran fins que estigui resolt aquest assumpte.

Ara per ara, l’expedient que hi ha sobre la taula, i que ja es va anunciar al novembre, preveu l’acomiadament de 150 treballadors –es prioritzaran les jubilacions anticipades i les baixes voluntàries–, el que representa un 53% de la plantilla actual, que consta de 280 treballadors. Aquesta regulació dels llocs de treball de Fibracolor és la tercera que es fa des de l’any 2004. L’empresa es justifica al·legant a la crisi del tèxtil i al descens de feina. Així, els acomiadament volen ser una mesura per garantir la competitivitat i la permanència de l’empresa. Una altra mesura pendent d’aplicar és el conveni signat amb l’Ajuntament de Tordera fa uns mesos, segons el qual es permet a Fibracolor construir habitatges en sòl industrial amb la condició que reverteixi els beneficis en el sector.

ACN

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics