URGENT

St. Genís recuperarà enguany els vots a St. Sebastià.

Compartiu aquesta història
Ara fa poc més de 355 anys, l’1 de desembre del 1652, el poble de St. Genís de PLF es va aplegar per prometre devoció a St. Sebastià i St. Fabià, per tal que els dos sants ajudessin a la població a superar la terrible epidèmia de la pesta bubònica que va desolar moltes poblacions catalanes i europees.

Aquesta devoció es va perdre, però ara el consistori palafollenc vol recuperar el vot a St. Sebastià, i per això aquests cap de setmana s’ha organitzat diferents activitats al poble de St. Genís, coincidint amb el dia de St. Sebastià, el proper diumenge dia 20.
El regidor de Cultura de l’ajuntament de PLF, Xavier Dalmau, ens explica com va sorgir la idea de recuperar aquesta tradició.

Les activitats s’allargaran des de dissabte, dia en el que a les 5 de la tarda hi haurà espectacle de màgia a càrrec d’Adan Xou i una xocolatada popular, davant de les antigues escoles. A les 10 del vespre es farà una demostració de tall de pernil i tastet a càrrec de Angels Cordón i ball folk a càrrec dels Astorets del Pirineu, tot plegat a l’antic sindicat.

Ja diumenge a 2/4 d’1 del migdia es farà la renovació de vots amb un ofici solemne a l’església de St. Genís, amb la presència d’autoritats locals i la cobla Canigó, que després de participar en la missa, farà una petita audició de sardanes a la plaça.
Les activitats acabaran a les 6 de la tarda amb una cantada d’havaneres a càrrec del grup Voramar amb rom cremat a l’antic Sindicat de St. Genís.

Per tal que la festa sigui lluïda, el mateix Dalmau demana el màxim de participació.

La devoció a St. Sebastià també existeix a Tossa on es ja tradicional el Pelegrí, on els vilatans acompanyant al Pelegrí de la població fins a Sta. Coloma de Farners a peu per renovar el vot al Sant. El més invocat per eradicar la pesta arreu d’Espanya.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics