URGENT

L’empresa Fibracolor de Tordera ha anunciat que tancarà en 6 mesos i deixarà al carrer als seus 280 treballadors.

Compartiu aquesta història
Així l’empresa s’afegeix a les indústries que tanquen o redueixen treballadors a Catalunya. I és que l’empresa, participada pel grup 40% per Inditex i un 26% per una empresa de la Generalitat, tancarà les portes a mitjans d’any i deixarà sense feina els seus 280 treballadors.

La decisió, que la direcció manté que és irreversible, arriba dos mesos després que l’empresa anunciés que presentaria un expedient de regulació d’ocupació per acomiadar a uns 150 treballadors, la meitat de la plantilla.

El responsable del sector textil de CCOO, Francisco Agüera, ha qualificat la situació de drama en declaracions a RP. Segons Agüera, dissabte els treballadors mantidran una assamblea per decidir què fer.

Les opcions són dues. Una és acceptar la situació i negociar amb l’empresa les indemnitzacions i l’altre que la meitat dels treballadors decideixin continuar fins a les últimes conseqüencies a Fibracolor per intentar remuntar, assumint el risc que si no es reflota es quedaran amb la indemnització marcada pel fons de garantia. Una opció aquesta última que el mateix Agüera considera com impossible.

El mateix responsable de CCOO explica quina són els motius esgrimits per Fibracolor per demanar el seu tancament.

Els sindicats denuncien que Inditex i l’empresa participada de la Generalitat que controlen Fibracolor són prou solvents per no haver de tancar.

Em escoltat les impressions d’un dels sindicats, però en Lluís Sabater també ha recollit avui a Tordera les declaracions de l’empresa. Lluís

Fibracolor, que es va inaugurar l’any 1953, ja va començar a implementar a mitjans del 2006 un pla de viabilitat , segons es va dir per adaptar-se a las necesitats del mercat i centrar-se en els segments més rentables, que no ha permès reflotar el negoci de l’empresa. El pla, va seguir amb un expedient de regulació de 80 treballadors de la factoria de Tordera. L’empresa també va posar en marxa una inversió de 12 milions d€ per millorar les seves instal.lacions i comprar noves màquines.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics