L’ajuntament de PLF regalarà airejadors per consumir menys aigua potable.

La sequera que afecta el nostre país, una de les més importants dels últims anys a Catalunya, ha portat a l’Ajuntament a prendre algunes mesures per tal de reduir el consum d’aigua potable. Una de les mesures que s’executarà aviat és la instal·lació d’airejadors a les aixetes dels edificis públics que depenen de l’Ajuntament. El regidor de Medi Ambient de PLF, Josep Rueda, explica que, a banda de fer algunes recomanacions a la població, es posaran a disposició dels palafollencs que ho desitgin un miler d’airejadors domèstics per tal d’instal·lar a cada casa.

Els airejadors es podran recollir a l’Ajuntament d’aquí a unes setmanes.
Aquests airejadors són aparells amb els quals es pot estalviar aigua sense perdre la sensació de confort. L’aparell de facil col·locació, barreja aire i aigua transformant el raig d’una aixeta normal en milers de petites gotes d’aigua. L’estalvi pot arribar a ser d’un 55 %. L’airejador també estalvia energia quan es tracta d’aigua calenta, ja que s’ha d’escalfar menys quantitat.

Un airejador d’aigua
El consistori palafollenc també ha tancat ja les fonts públiques que no utilitzen un circuit tancat, per estalviar aigua. Tot i aquestes mesures el regidor de medi ambient assegura que la situació de PLF és d’excepcionalitat 1, i que tot i ser preocupant encara no és alarmant.

PLF es troba en fase d’excepcionalitat 1 per manca de pluges, però ja hi ha zones de Catalunya en excepcionalitat 2, per manca d’aigua en els embassaments. De fet segons dades de l’ACA i del departament de Media Ambient els embassaments catalans es troben ara mateix al 20% de la seva capacitat, la meitat d’ara fa un any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics