URGENT

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí, defensa el sacrifici d’animals perque les gosseres estan plenes.

Compartiu aquesta història
Segons publica l’edició del Maresme del diari El Punt, l’alcalde del nostre municipi considera que s’ha arribat a una situació límit a les gosseres i que cal recuperar mesures més dràstiques. Segons la publicació Agustí apunta al sacrifici d’animals –prohibit per llei des de fa dos anys– com a una possible solució definitiva.

Valentí Agustí explica a RP, que el problema dels ajuntaments de la comarca és que el servei és cada vegada més car, perque cada vegada hi ha més animals abandonats i menys adopcions, cosa que genera una forta despesa que assumeixen els consistoris. Agustí creu que aquesta no és la política.

Gossos al CAAD d’Argentona. FOTO: CCM

L’ajuntament de PLF haurà de pagar al Centre d’animals domèstics del Maresme, el centre gestionat pel consell comarcal on van a parar els animals abansdonats dels diferents pobles adherits, com el nostre, més de 17 mil €. A aquesta xifra cal sumar-hi els 3000 € mensulas que el consistori palafollenc paga a una empresa que recull els animals que no pot assumir el centre comarcal. Això representa una despesa anual per al consistori palafollenc de més de 52 mil €. L’alcalde apunta que el nostre municipi destina més diners a gosseres que no pas al desenvolupament del tercer món.

Segons Agustí, a banda d’això el consistori engega campanyes de xipar els animals, o, com va anunciar RP la passada setmana, també preten arreglar les antigues gosseres del Molí d’en Puigverd per tal de col.locar-hi els animals abandonats.

És per això que Agustí aposta pel sacrifici dels animals. I no és l’únic, l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Contxita Campoy, també reconeix que el problema amb els animals demana una solució efectiva. Campoy creu que les gosseres i les entitats de protecció dels animals fan una feina lloable, però alhora insuficient.

Malgrat haurà de pagar aquest any al centre comarcal més de 32 mil euros, a banda de pagar 850 euros al mes a un veterinari de Malgrat perquè atengui els casos que es presenten i 1200 € l’any per a campanyes d’esterilització de gats.
El CAAD d’Argentona es va posar en funcionament el febrer del 2006, dóna servei a divuit municipis del Maresme i té una capacitat per a 190 gossos i 45 gats. El cost de manteniment anual puja a 330.383 euros.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics