URGENT

Ahir es va fer públic el llistat de punts dels preinscrits als centres escolars palafollencs.

Compartiu aquesta història

Un cop acabades les preinscripcions arriba l’hora de puntuar als aspirants per poder designar les prioritats de cada preinscrit. Ahi r es va fer públiques les llistes amb la baramació a cada centre escolar.
Al Ceip les Ferreries no hi ha problemes a P3, ja que hi ha previsió de 75 places noves per aquests nivell, i s’han preinscrit 58, pel que tots els preinscrit podran formalitzar d’entrada la matrícula al centre.

En Canvi a Mas Prats s’han preinscrit 67 alumnes pel proper curs a P3, mentre que les previsions inicials és crear sols dues alumnes per a 50 alumnes. Pel que si no es modifica la previsió inicial, 17 preinscrits a Mas Prats, els últims en baremació, hauranm de passar a les Ferreries.

De fet el panorama que s’obre ara pot ser divers. Una de les opcions és redistribuir la primera planificació inicial del departament, que preveia 3 aules noves de P3 a les Ferreries i 2 a Mas Prats, i fer just al revés; 2 a les Ferreries i 3 a Mas Prats, pel que el moviment d’alumnes preinscrits seria menor; passarien 8 de les ferreries a Mas Prats.
En contra hi ha la falta d’espai adaptat a les necessitats d’alumnes de P3 al nou centre de Mas Prats.

Una altre de les opcions possibles, és que el departament creï 3 grups de P3 en cada centre. Ho podria fer atenent a l’ajustat nombre de preinscripcions rebudes amb les places ofertades. En total a PLF s’ofertaven 125 places de P3, entre els dos centres. Al final del període de preinscripció s’havien apuntat 125 infants. Aquesta xifra és massa ajustada a les previsions, ja que és possible que hi hagi noves sol·licituds durant el curs cosa que faria augmentar els grups. És una opció que valora el director del centre públic Les Ferreries de PLF, Marià Mañé:

Aquesta emissora ha pogut parlar amb el nou servei territorial d’educació del Maresme, que s’inaugura divendres. Segons els seus responsables de planificació, la xifra actual de 125 preinscrits no indiquen que s’hagi d’obrir un 6è grup a PLF, i creuen que cal esperar a les matrícules del mes de juny per saber quina és la realitat dels centres palafollencs. De tota manera, les fonts consultades per aquesta emissora el departament no és partidari d’ampliar el nombre de places previstes als grups d’infantil, fixat en 25 nens i nenes per aula, pel que si es matriculen més de 125 infants a P3 el proper curs, es podria fer 3 aules a cada centre.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics