URGENT

Conxita Campoy reclama a l’ACA que reprengui les obres de la riera de Malgrat.

Compartiu aquesta història
En declaracions al diari El Punt, l’alcaldessa de Malgrat reclama la mateixa rapidessa a l’ACA que la que va mostrar en aturar les obres el mes de setembre, arran de les protestes populars. Segons Campoy és una situació surrealista i una vergonya i no enten per què no aplica el mateix principi de celeritat quan és el ple el que decideix que el projecte continuï, una desició que es va prendre en una sessió plenària el mes de gener. Segons Campoy, la desició del ple es va comunicar el mateix mes de gener i encara no ha rebut cap resposta.

El ple de Malgrat va decidir tirar endavant el projecte de canalització de la riera de PLF al seu pas per Malgrat, unes obres que l’agost del 2007 es van aturar per les protestes ciutadanes, que volien salvaguardar l’espai de l’Arbreda de Can Feliciano, unes mobilitzacions que van ser ateses pel departament de Medi Ambient, que fins i tot va redactar un projecte alternatiu.

Aquests projecte alternatiu, va rebre el vist-i-plau de l’oposició al consistori malgratenc, a l’entendre que era més respectuós amb el medi ambient de la zona, però que el PSC va rebutjar des del primer moment. Un rebutg al que es va sumar després el PP, a l’entendre que era un projecte més car i que no aportava cap millora substancial al primer projecte.

Així el mes de gener es va aprovar demanar a l’ACA que continués amb el primer projecte, que canalitzar el tram de riera, que hi ha davant de la caserna de Policia local. La proposta aprovada incluia una modificació significativa: que el calaix de formigó pugui garantir que la riera es pugui cobrir en un futur.

Mesos després Campoy denuncia que encara ningú ha mogut fitxa des del govern català.L’oposició ja ha interposat diferents recursos i no descarten presentar un contenciós administratiu per l’acord de govern.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics