URGENT

Avui es comencen a repartir el miler d’airejadors a PLF.

Compartiu aquesta història

Des d’aquesta hora ja es pot passa a recollir l’airejador d’aigua d’aixeta que l’Ajuntament de PLF regala als ciutadans per tal d’estalviar aigua.

Segons informa el consistori, en total es posaran a disposició dels palafollencs un miler d’aquests airejadors que permeten reduir el cabal que surt per l’aixeta sense alterar el confort. Segons l’ACA, en obrir una aixeta normalment surten entre 9 i 12 litres cada minut. Si s’instal·la un airejador, el cabal es redueix a 6 litres per minut.
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de PLF, Josep Rueda explica com es reparteixen aquests airejadors.

Josep Rueda assegura que hi ha preocupació des del consistori davant la manca d’aigua, tot i que el mateix regidor recorda que PLF es troba en una zona, la conca de la Tordera que és privilegiada gràcies a la dessaladora i als aqüífers de la Tordera. Rueda També vol tranquil·litzar als palafollencs i assegura que, de moment, no hi ha d’haver cap restricció per l’utilització d’aigua per beure.

Segons les dades actuals de L’ACA, les pluges d’aquests dies han fet augmentar les reserves d’aigua que, el passat divendres dia 18 d’abril, era del 21.8% i que a data d’avui , els embassaments catalans es troben en un 22.6% del total de la seva capacitat global.

Escolta a Josep Rueda
 [display_podcast]

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics