La pedregada de la passada setmana torna a malmetre l’agricultura a PLF.

La de la passada setmana va ser la 4a en poc temps a la zona de PLF, i va tornar a causar desperfectes a diferents cultius, un mes després de la forta pedregada del dia 22 de març a la nostra zona.

La pedregada de la passada setmana es va localitzar en els marges del riu Tordera, tan a la banda palafollenca com blanenca, tal i com informa el gerent de la Cooperativa Agrícola de la Conca de la Tordera (que agrupa les cooperatives de Blanes i Palafolls), Ramón Ribot, qui assegura que en els llocs on va caure la pedra ha destrossat la collita al 100%.

Respecte als efectes de la pedregada d’ara fa un mes, que va caure arreu de la comarca, però amb més virulència a la zona de PLF i Malgrat, Ribot assegura que part de la collita d’escarola, s’ha pogut salvar i exportar. En canvi les collites d’enciam, bledes o apis, han patit més la pedregada i quasi bé no s’ha pogut salvar res.

Segons Ribot, aquestes situacions, a banda del perjudici econòmic evident pels pagesos, crea una sensació de desànim important entre el col·lectiu, que ha patit en els últims mesos 4 pedregades de diferents intensitats i afectacions.

A Malgrat de Mar, La Cooperativa Progrés-Garbí de Malgrat de Mar també ha aconseguit salvar la plantació d’escaroles i ha posat en marxa l’exportació d’entre un milió i mig i dos milions d’escaroles, que tenen com a principal destinació França. La transacció significa entre el 30% i el 40% del volum de negoci anual de la cooperativa maresmenca.

Escolta a Ramon Ribot

 [display_podcast]

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics