URGENT

Avui s’inicien les obres de la depuradora del Maresme.

Compartiu aquesta història

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha confirmat que avui començaran les obres de construcció de la depuradora de l’Alt Maresme, que ha de donar servei a diferents municipis de l’Alt Maresme, entre ells PLF.
La parella de ducs – una espècie d’au protegida – que havien fet niu a la zona, aturant l’inici previst de les obres, han abandonat la pedrera de Montpalau.

L’absència de les aus, confirmada per biòlegs especialitzats, afavoreix que s’agilitin les obres de construcció. En primer lloc, l’empresa encarregada del projecte, la constructora Inypsa, destinarà aquests primers dies a sanejar, adequar i protegir les parets rocoses verticals de la pedrera.

Així, les obres de construcció de la depuradora començaran un mes abans del previst. De fet, la setmana passada els topògrafs havien fet les primeres comprovacions sobre el terreny per tal de preparar la zona. Els treballs s’intensificaran aquesta setmana amb l’actuació sobre les parets rocoses, així com els moviments de terres previ a la creació de les diferents plataformes, on s’ubicaran els elements que composaran la instal·lació.

Segons van avançar els responsables del projecte, la futura depuradora del Maresme Nord, que donarà servei als municipis de Pineda de Mar, Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Palafolls, s’integrarà en el medi i estarà aïllada dels olors. Les obres preveuen també la millora de la planta de pretractament, que aprofitarà les instal·lacions de l’actual decantadora de Pineda de Mar.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics