URGENT

L’IES Sa Palomera de Blanes demana al govern que mantingui els estudis nocturns presencials.

Compartiu aquesta història

Fa uns dies hem conegut la intenció de la conselleria d’Educació d’eliminar els estudis de batxillerat en horaris nocturns, i fer-los de a distància amb un sistema similar a la Universitat Oberta, és a dir per internet.

La intenció del govern català no ha agradat ni als estudiants que utilitzen aquests sistema d’ensenyament nocturn ni tampoc als centres que imparteixen les classes en aquests horari.

L’únic centre que ofereix estudis nocturns a la nostra zona és el IES Sa Palomera de Blanes, on actualment estudien 115 alumnes a Batxillerat en aquests model nocturn, molts d’ells de poblacions veïnes a Blanes, com ara PLF o Malgrat.

La directora del centre Neu Matamala explica que la intenció real del Departament era eliminar els estudis nocturns, i que ara parla de reestructuració. Matamala defensa el mètode presencial ja que demana més constància als alumnes i alhora per la màxima capacitat d’aprenentatge amb l’ajuda del professorat.
La propia directora assegura que cada any es graduen al centre 45 aliumnes de batxillerat nocturn i subratlla que el nocturn és el mecanisme que tenen els alumnes que treballen de dia per tal de continuar els seus estudis i que per tan té una funció social.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics