URGENT

El proper dia 19 començaran les negociacions pel tancament de la planta de Henkel a Malgrat

Compartiu aquesta història

La producció de la planta que la multinacional Henkel té a la població veïna passarà a la factoria que la mateixa empresa té a Montornés del Vallès.
Segons publicava ahir la plana web de RP, l’empresa ha decidit tancar la planta malgratenca de forma progresiva fins el 2010 i dur tota la producció de detergents líquids, que fins ara es feia a davant les platges de Malgrat, fins a la població vallesana.

El secretari d’Acció sindicat de la UGT i treballador de Henkel, Alfons Amorós, explica quines són les raons de l’empresa.

Segons la companyia els 130 treballadors de la planta malgratenca podran optar a traslladar-se a la planta de Montornés. Un cop fet el llistat de les persones interessades a traslladar-se, l’empresa “estudiarà” les possibles opcions, segons el comunicat que l’empresa va fer públic ahir.

El mateix responsable sindical assegura que els treballadors que marxin a Montornés hauran de rebre compensacions pel canvi d’ubicació.

La regidora d’inserció laboral de Malgrat de Mar, Anna Vega, ha assegurat que la noticia els ha agafat per sorpresa, tot i que fa temps que es rumoreja el tancament de la planta. Vega creu que la marxa de Henkel de Malgrat també afectarà a un seguit d’empreses que treballen per a la factoria malgratenca.

Segons Henkel, la planta de Malgrat es tanca per tal de millorar la competitivitat.

A la planta malgratenca, Henkel produia detergents líquids mentre que a Montornés, on hi treballen actualment 450 persones, fabriquen els detergents en pols, productes de neteja en general i els adhesius de la firma.

Henkel té diferents marques reconegudes al mercat com ara Wipp, Conejo, Estrella, Tenn, Mistol, Vernel, Perlan, Micolor, Dixan, Neutrex,Licor del Polo, La Toja o els desodorants Fa, , i a Catalunya té 5 de les 8 factories de les que disposa a la peninsula Iberica; a Montornés del Vallès, Sant Adrià de Besòs, , Santa Perpètua de Mogoda, Abrera i la de Malgrat de Mar.

Aquests és el segon tancament d’una empresa de grans dimensions a la comarca del Maresme després de l’anunci del tancament de l’empresa Fibracolor de Tordera, que ha deixat al carrer a 160 treballadors.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics