URGENT

Desarticulen una xarxa de proxenetes a Lloret, amb 13 detinguts

Compartiu aquesta història

Els Mossos d’esquadra va desarticular la passada setmana una xarxa criminal organitzada de proxenetes d’origen búlgar que es dedicava presumptament a l’explotació sexual de dones mitjançant la violència i la coacció.

L’organització centrava bàsicament la seva activitat en la prostitució de carretera i exercia un control sobre una vintena de dones que s’ubicaven principalment a la carretera C-35, a l’alçada dels municipis de Vidreres, Hostalric, Sant Celoni, Gualba i Sant Feliu de Buixalleu, i a la N-II a l’Alt Empordà i també a la carretera entre Blanes i PLF.

Aquest grup criminal, format per 19 persones, tenia el seu centre d’operacions a Lloret de Mar, on residien la majoria de les persones detingudes en aquest operatiu amb les dones que teòricament eren objecte d’explotació sexual.
Els mossos van detenir a 13 persones. La resta de l’organització continua sent buscada per la policia entre ells hi ha quatre membres que haurien fugit a l’estranger i dos més a qui la policia encara està buscant per la zona.

Durant la investigació ha estat possible acreditar que els detinguts coaccionaven i amenaçaven de forma directa les dones que es dedicaven a la prostitució, a qui forçaven a treballar per l’organització en unes condicions extremadament penoses i insalubres, gràcies a les coaccions que es feien al país d’origen a les seves famílies.

Segons fonts policials els detinguts haurien estat involucrats en el tiroteig del 26 de gener d’enguany que va tenir lloc en una benzinera de Vidreres. Allà va resultar ferida una persona per arma de foc. Els investigadors asseguren que es va tractar d’una disputa territorial entre grups de proxenetes pel control de diferents trams de carretera a les comarques gironines.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics