URGENT

Els càmping de Malgrat de Mar estudien denunciar al Ministeri de Medi Ambient per l’extracció de sorres al Delta de la Tordera.

Compartiu aquesta història

9 càmpings de Malgrat de mar estan estudiant emprendre accions legals contra el govern central per que consideren que els treballs d’extracció de sorra davant el Delta de la Tordera per tal de salvaguardar la platja de S’abanell els ha perjudicat i que no els han tingut en compte alhora d’aprovar aquesta actuació.

Segons els càmpings, l’extracció de sorres del mes de novembre passat va ocasionar greus desperfectes a la línia de la platja dels càmpings malgratencs, provocant la destrucció de la platja en diferents punts, , la necessitat de construir esculleres d’emergència per evitar l’entrada del mar dins dels càmpings i la destrossa de diferents caravanes i equipaments d’un dels càmpings ubicats a primera línia de mar. La llevantada d’aquests cap de setmana ha provocat, a la vegada, danys i entrada del mar dins de les propietats situades a la zona del delta, segons denuncien els empresaris turístics. Marc Monguilod és un d’aquests empresaris malgratencs.

El mateix Monguilod assegura que es troben desemparats per les administracions públiques, des del Ministeri i fins l’Ajuntament de Malgrat.

Segons els càmpings, la inestabilitat del delta de La Tordera ha d’anar acompanyada d’actuacions a llarg termini que garanteixin la preservació ambiental del delta, i no d’actuacions puntuals com les que es duen a terme i que segons ells han demostrat l’impacte negatiu a la línia de costa i els danys que ocasiona a la zona del delta.

Segons els càmpings, existeix un greuge comparatiu amb el tracte que s’està donant a Blanes, ja que el problema existeix a les costes tan de Blanes com de Malgrat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics