La independència de Catalunya és viable tan a nivell jurídic com econòmic.

Aquesta és la conclusió amb la que va finalitzar la 1a jornada sobiranista a PLF. Organitzada per Esquerra, aquests passat dissabte al municipi.
Aquestes jornades estaven centrades en dues xerrades-col.loquis i una fira de productes etiquetats en català.

Les xerrades van analitzar el sobiranisme català des de diferents òptiques. La primera des del punt de vista econòmic, amb la xerrada de Elisenda Paluzié, professora de teoria econòmica de la Universitat de BCN. Segons Paluzié el sobiranisme català és viable segons la conjuntura econòmica a partir de tres punts que explica la pròpia Paluzié.

L’altra de les xerrades analitzava el sobiranisme des d’un punt de vista jurídic. En aquests cas el ponent era Alfons López Tena, vocal del Consell General del Poder Judicial, qui va defensar la viabilitat del procés sobiranista.

Tena es va mostrar molt crític amb les diferents polítiques fetes des del govern central i va explicar a RP, que el tribunal Constitucional ja té apunt la seva resolució sobre l’estatut català. Segons Tena serà una barreja de les demandes del PP i del PSOE, que declarà nuls alguns aspectes del text estatutari, i que mantindrà d’altres perquè no obliguen a res. Aquesta és la seva reflexió.

Tot i el mal temps, les xerrades van ser seguida per una trentena de persones al MiD, mentre que a l carrer es celebrava la fira de productes catalans que es va veure deslluïda per culpa del mal temps de dissabte.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics