URGENT

La Generalitat anuncia la licitació de la canonada que durà aigua de Blanes cap a BCN.

Compartiu aquesta història

Ahir el Departament de Medi Ambient, a través de l’empresa pública Aigües del Ter i del Llobregat, ja anunciava la licitació d’una obra que ha de construir una canonada que transportarà aigua des de la dessaladora de Blanes fins a Cardedeu per barrejar-la amb l’aigua del Ter que baixa fins a Barcelona. De moment només es licitarà el seu primer tram de Blanes a Fogars de la Selva, un tram que suposa una inversió de 43,5 milions d’euros. Les obres podrien començar ja aquest estiu, i es preveu que tinguin una durada d’un any. El projecte d’aquests primer tram, preveu una conducció de 15,9 quilòmetres, que afectarà terrenys de conreu de Blanes, sòls municipals i d’altres propietat d’empreses establertes al polígon industrial.

El projecte està ara oficialment en període d’exposició pública durant 20 dies. En principi, ho estava des del passat 22 de maig, però el document no va arribar físicament al Consistori blanenc fins dilluns passat.

Els treballs s’han declarat d’urgència per tal d’aconseguir més aigua per a Barcelona i rebaixar la captació sobre els aqüífers del Ter. Ahir l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) es va reunir amb els afectats de Blanes per les expropiacions de l’ampliació de la dessaladora la majoria d’ells pagesos de la zona agrícola propera a la factoria que es queixen que l’ampliació de la dessaladora malmenarà una zona agrícola d’especial protecció. Aquests projecte d’ampliació es va aprovar fa pocs dies per la Generalitat.

La nova canonada es vincularà a l’ampliació de la dessaladora, que passarà de tractar 10 hectòmetres cúbics l’any d’aigua marina a tractar-ne 20. L’excedent d’aquesta aigua tractada es derivarà cap a Barcelona, tot i que no s’ha precisat quina quantitat d’aigua serà.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics