URGENT

El nou casal de la dona de PLF tindrà una cafeteria solidària.

Compartiu aquesta història

 La nova seu del casal de la dona de PLF, a la masia de Can Florenci, incorporarà una cafeteria al seu interior, Una cafeteria on es servirà i vendrà cafè produït per una cooperativa de dones de Xiapes a Mèxic.

Aquesta és la intenció del propi casal i de l’Ajuntament de PLF, que ja han iniciat contactes amb la cooperativa Mujeres de la Selva, de la regió de Xiapes a Mèxic per tal de crear la cafeteria solidària.

A la cooperativa de Xiapes, les dones treballen en la producció de cafè assolin marges d’autonomia econòmica io d’emancipació. El preu del cafè però no sempre repercuteix als productors sinó als intermediaris, pel que des de fa un temps la cooperativa de dones de Xiapes busca exportar directament el cafè i donar més marge de benefici a les dones de la regió. Amb aquesta finalitat arriba la intenció d’establir a Can Florenci aquesta nova cafeteria que servirà cafè de la Selva i a més es podrà comprar en bossetes.
Rosa Cruz, presidenta de la cooperativa Mujeres de la Selva explica als micròfons de RP, quina és la problamàtica del cafè dels productors de centreamerica.

Fa anys que aquesta cooperativa té diferents cafeteries a Mèxic i també una a Mataró, que funciona de manera similar a la proposada a PLF.

L’alcalde de PLF, Valentí Agustí va rebre aquests cap de setmana a una delegació de la cooperativa mexicana per iniciar el procés necessari per instal·lar aquesta cafeteria a Can Florenci. Per Agustí aquesta iniciativa té una doble vessant; per una banda la solidària amb les dones de Xiapes i per l’altre de promoció econòmica, ja que la cafeteria seria portada també per dones.

La cafeteria ocuparia part de la planta baixa del nou casal de la dona de PLF, a la masia de Can Florenci, una masia que el mateix Agustí ha destacat que ha estat rehabilitada en part per un taller ocupacional destinat a introduir a les dones en el món de la construcció.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics