URGENT

El ple de PLF tornarà a parlar de l’avortament i de TV3.

Compartiu aquesta història

En l’última sessió plenària local, celebrada a finals d’abril, el grup municipal d’Iniciativa Verds va presentar dues mocions per a ser tractades en el ple, una de les mocions pretenia donar suport a les persones que s’havien autoinculpat d’haver avortat i que eren cridats pels tribunals a Tarragona i la segona de suport a la recepció del senyal de TV3 al país valencià.

Aquestes mocions van ser molt polèmiques en aquella sessió plenàries, primer per que no podien ser tractades en el ple d’abril, ja que no s’havien presentat en el termini reglamentari, tot i això, el lider dels ecosocialistes va expressar que no era la seva voluntat tractar-los en aquella sessió plenària. De tota manera es va votar el caràcter d’urgència de la moció de l’avortament i es va poder tractar en la sessió d’abril.

En la discussió de la moció hi va haver una trifurca verbal entre Osorio i el regidor de sanitat del consistori Josep Rueda que va acabar a crits. Rueda retreia a Osorio el poc temps que havien tingut per treballar i concensuar el contingut de la moció i que el redactat era massa genèric i global, podent-se fer interpretacions, mentre que Osorio assegurava que el text responia a les intencions de la moció.

Va ser en aquests punt quan els polítics palafollencs van decidir deixar sobre la taula aquesta moció per tal de consensuar i discutir-ne el contingut i poder presentar de nou la moció al ple de demà divendres.

Segons el portaveu ecosocialista a l’Ajuntament Juan Andrés Osorio, les dues mocions, la de TV3 i la de l’avortament s’han discutit en aquests últim mes i demà, no hauria d’haver problemes per aprovar-les. En el tema de l’avortament Iniciativa ha accedit a expressar a la moció la necessitat d’un canvi de legislació, aconseguint l’acord de les forces reunides per debatre la moció. Tal i com explica el mateix Osorio.

Sobre la moció de TV3, l’acord sembla tancat a l’espera de quantificar el suport econòmic per tal d’ajudar a la multa rebuda per Acció Cultural del País Valencià per emetre la senyal de TV3.

En les reunions on es va tractar les dues mocions, l’únic absent va ser Óscar Bermán del PP, que ja en la sessió plenària d’abril, no va voler votar cap de les decisions que feien referència a les dues mocions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics