URGENT

La biblioteca de PLF és candidata als premis FAD d’arquitectura.

Compartiu aquesta història

L’arquitectura de la biblioteca municipal, obra pòstuma de Enric Miralles, de qui pren el nom, és una de les candidates als premis FAD d’arquitectura. Aquests premis que concedeix el Foment de les Arts Decoratives van ser instaurats l’any 58, per distingir a les obres d’especial valor arquitectònic realitzat durant l’any a Espanya i Portugal.

El 18 de juny coneixerem si la biblioteca municipal de PLF passa la primera fase i es converteix en finalista d’aquests premis, que s’atorgaran el 9 d’octubre en un acte públic.

La nostra biblioteca la va iniciar Enric Miralles, i fins el moment de la seva mort va ser-ne el supervisor. Després va ser la seva vidua, Benedetta Tagliabue qui s’ha encarregat de la seva realització fins l’abril del 2007, quan es va inaugurar la instal.lació.

La passada setmana el jurat dels premis FAD va visitar la biblioteca palafollenca per valorar in-situ la realització de la construcció de la instal·lació a PLF.
Si la biblioteca guanyés aquests premi FAD, seria la 3a vegada en els 50 anys d’història del premi que guanyaria una obra de l’arquitecte barceloní Enric Miralles.

L’any 91, va guanyar-lo amb Carme Pinós, pel cementiri d’igualada i el 2004 el va tornar a guanyar, ja amb Tagliabue al seu costat, amb el campus de la Universitat de Vigo.

L’any 90, el guanyador va ser l’arquitecte Arata Isozaki, pel palau St. Jordi de BCN, el mateix arquitecte del Palauet de PLF.

Els premis FAD es divideixen en 4 branques; l’ Arquitectura, l’Interiorisme, la de Ciutat i Paisatge i la última la d’ Intervencions Efímeres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics