URGENT

Jordi Pedemonte assegura que Esquerra sortirà reforçada del congrés nacional.

Compartiu aquesta història

El portaveu dels republicans a PLF està convençut que el partit sortirà reforçat del seu congrés nacional que es farà la setmana que ve a BCN. Abans, aquests cap de setmana els republicans hauran de triar de forma oberta qui serà el nou president de la formació i el nou secretari general.

Els més de 10.000 militants d’Esquerra hauran d’escollir entre quatre candidatures, els tàndems formats per Joan Puigcercós – Joan Ridao, Joan Carretero – Rut Carandell, Jaume Renyer – Uriel Bertran i Ernest Benach – Rafel Niubò.

El portaveu dels republicans a PLF ha fet públic qui serà el seu vot demà per proclamar president i secretari general. Segons confessa Pedemonte demà votarà el tàndem Puigcercós i Ridau

Una de les característiques de la votació de demà és que no s’ha de votar el tàndem, sinó que es pot optar per un aspirant a la presidència i una a la secretaria general de qualsevol de les candidatures. Aquest fet pot tenir com a resultat que les persones guanyadores siguin de llistes diferents. Això les obligaria a entendre’s i acordar una executiva que s’haurà de ratificar al Congrés de l’altre dissabte, el dia 14. Serà el dia que es concretarà l’estratègia de futur del partit.

De tota manera Pedemonte creu que després del congrés Esquerra en sortirà enfortida, sigui qui sigui el guanyador.

Els resultats d’aquest “superdissabte de primàries”, nom que rep la jornada de demà, s’esperen amb impaciència no només a ERC sinó també a la resta de partits catalans, perquè, en funció de qui guanyi, poden fer trontollar el tripartit. Seran també un mirall de les forces que té cadascun dels sectors.

TV3 / Ràdio Palafolls

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics