URGENT

PLF multarà amb fins 3000 € a les persones que simulin tenir un gual sense llicència.

Compartiu aquesta història

L’últim ple municipal va aprovar una nova ordenança de guals i voreres del nostre municipi. Es pretén regular la concessió i revocació de llicències de guals i mantenir uns criteris clars sobre la realització de les voreres en zones urbanes del municipi.

En l’ordenança s’especifica que els propietaris d’una llicencia de gual no la poden utilitzar com a reserva d’espai per aparcar el vehicle, o el que és el mateix, que no es pot aparcar davant del propi gual, ja que no es pot entendre el gual com a reserva d’espai públic en benefici propi.

Tampoc podran tenir un gual aquells establiments comercials que no necessitin entrada i sortida de vehicles, i que en alguns casos demanen un gual per mantenir la seva façana sense vehicles per fer més visible el negoci.

L’ordenança aprovada divendres passat amb els vots afirmatius de totes les formacions polítiques de PLF, també inclou la regulació de les voreres del municipi. Dins aquests aspecte destaca l’obligatorietat de pavimentar la vorera de qualsevol solar dins la trama urbana, tan si hi ha intenció d’edificar com si no.

es pretén així augmentar la seguretat i la regularitat de la via pública, segons el regidor d’urbanisme, Josep Rueda, qui explica quin són els punts importants de la nova normativa de guals i voreres.

Aquesta ordenança preveu sancions per als incompliments com ara a les persones qui simulin tenir un gual sense la llicencia, amb una multa que segons la finalitat de la simulació pot arribar als 3000 € de multa. També seran sancionades les persones que modifiquin les voreres o les calçades de forma diferent a l’establerta a la normativa, la manca de senyalització horitzontal, la ratlla groga, o vertical, la pròpia senyal de gual, o les persones que augmentin l’àrea de cobertura del gual.

L’ordenança no sancionarà fins que es faci una campanya informativa als veïns per tal que coneguin el nou contingut normatiu referent a guals i voreres.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics