Airberlin denunciarà a l’exdiputat blanenc Joan Puig per comparar la companyia amb el nazisme.

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La companyia aèria Air Berlin ha anunciat que emprendrà accions legals contra l’exdiputat i exregidor a Blanes d’ERC Joan Puig, que va qualificar de “nazi” l’actitud de la companyia, pel rebuig a incloure el català en les comunicacions amb la clientela.

L’aerolínia alemanya no està disposada a passar per alt que, divendres passat, Puig va difondre a través del seu blog personal el logotip de l’empresa acompanyat d’una esvàstica. Air Berlin ha considerat “inacceptable” un episodi que “ha remogut ferides que encara no estan cicatritzades” a la societat alemanya.

L’exdiputat d’ERC va penjar la imatge corporativa d’Air Berlin i l’esvàstica juntament amb una carta adreçada al director de l’empresa en què lamentava “l’atac inaudit a la llengua catalana”. Joan Puig va proposar fer un “‘google bombing’ contra els nazis d’Air Berlin”, que consistiria a difondre la imatge perquè, quan els usuaris fessin una cerca, aparegués en primer lloc el logotip amb l’esvàstica.

Al bloc de Joan Puig es continua parlant del tema. L’exdiputat republicà, en un post titulat “Air Goebbels”, reclama a Air Berlin que es disculpi i l’avisa que “s’equivoca si segueix les directrius de la premsa ‘jihadista hispànica'” i el denuncien. Puig es pregunta “què espera el govern espanyol per defensar la dignitat d’una llengua” i també s’interroga sobre què hauria passat “si l’insult s’hagués fet respecte a l’espanyol”.

La polèmica amb Air Berlin ve de l’article del director general de l’empresa, Joachim Hunold, a la revista que es pot llegir als avions de la companyia, en el qual afirma que “el castellà ja no és una llengua oficial” i que “hi ha pobles de Mallorca on els nens ja no parlen el castellà”, que és “una llengua estrangera més”. Hunold responia així una carta del Govern Balear que l’instava a incloure el català en la comunicació amb la clientela, tenint en compte que opera en un zona on també és llengua oficial.

ACN/RP

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics