URGENT

Malgrat unirà el barri del castell amb el centre del poble amb un ascensor.

Compartiu aquesta història

El ple municipal de la passada setmana va aprovar iniciar els tràmits d’aquest projecte, que és la primera actuació del Projecte d’Intervenció Integral del barri del Castell i que unirà aquest veïnat amb la resta de la població. L’Ajuntament va demanar fa uns mesos suport tècnic a la Diputació de Barcelona per escollir la millor alternativa per fer aquesta connexió. La Diputació, en un informe preliminar, va recomanar la instal·lació d’un ascensor inclinat per unir la plaça de la barretina amb el parc del Castell .

L’informe de Diputació afirma que l’opció de l’ascensor inclinat és la solució més adient per reduir l’impacte paisatgístic, ja que la resta d’opcions eren d’un impacte major. També s’apunta que és l’opció més idònia segons el relleu de la parcel·la, ja que l’ascensor pujarà per una vessant de la muntanya del castell, per la seva visibilitat en mig del poble i pel gran potencial lúdic que pot oferir en consonància amb el parc del Castell. Aquest tipus d’ascensor ja funciona a altres municipis com Barcelona, Puigcerdà, Tossa de Mar o el Santuari de la Mare de Déu de Queralt.

 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics